V červenci roku 2014 započala rekonstrukce hlavní budovy naší společnosti. Důvodem nebylo jen stáří objektu a estetické hledisko, ale také přesun autobusového nádraží do těsné blízkosti RACIOLY, kde pár metrů od vjezdu do našeho objektu bude dopravu řídit semafor. Vzhledem k lepší dopravní obslužnosti bylo nutné rozšířit vjezd. Při této příležitosti jsme se rozhodli vytvořit budově důstojný vstup s recepcí. Při rekonstrukci fasády byla zvolena technika s nanášením silikátové omítky. Vše bylo konzultováno se společností Ateliér Sluníčko. Nastínili jsme potencionál prostoru a možnosti přestavby, a po domluvě s architektem Davidem Maliňákem bylo rozhodnuto zachovat funkcionalistický ráz budovy.

Vedení společnosti rozhodlo zlepšit pracovní podmínky administrativních pracovníků, a došlo k rekonstrukci a novému vybavení kanceláří. Velký podíl na novém vzhledu interiéru mají sádrokartonové podhledy s osvětlením, nové dveře, atypický nábytek na míru, nápaditá výmalba, doplňky včetně květin. Tým grafiků se postaral o návrh a výrobu obrazů, které vyjadřují spojitost s dceřinou společností LUKROM. Vznikly tak designově zajímavé prostory, které vytváří příjemné prostředí pro naše zaměstnance.

V poslední fázi byl zbourán zděný plot a nahrazen oplocením z tahokovu. Nový ráz dostala také podniková prodejna, která je umístěna na konci našeho objektu.

Celá rekonstrukce stála téměř 7 mil. korun a trvala více než jeden rok. Bohužel i tyto investice jsou v oblasti podnikání nutné, i když nepřinášejí ekonomický užitek. Podnikání není jen hon za dobrým ekonomickým výsledkem, ale i udržování hodnot, které jsou nám svěřeny.